Phesant’s Tears Rkatsiteli 2010

Georgiska viner har varit i ropet ett tag. Det senaste åren, eller de senaste 8000 åren, beroende på vem du frågar. Phesant’s Tears är ett ungt vinhus men som producerar vin i bivaxklädda cementamforor, enligt mångtusenåriga traditioner. Allt sker för hand. Den gröna druvan Rkatsiteli ligger med skalen på i amforan i några veckor, vilket är ovanligt för ett “vitt” vin. Resultatet kallas ofta för orange vin, men är väl närmast guld eller bärnsten. Unikt är också de tydliga tanninerna, för ett “vitt” vin! Det doftar aromatiskt, citrus, passionsfrukt, och peppar. Uppfriskande smak, tanniner vs fruktighet. Mycket fascinerande. Inte för alla, men med ett öppet sinne kan du bli förhäxad som jag. Finns i Systembolagets beställningssortiment artikelnummer 71897, säg till så delar vi en låda.

20130311-210620.jpg3 Comments

  1. Alisona wrote:

    Who is that behind the bottle??