Soppa


Sedan sist har jag flyttat från Söders baksida, till Kungsholmens, nämligen Fredhäll. Det är inte baksidan för att det på något sätt är dåligt här, det råkar bara ligga på Kungsholmens rent geografiska baksida enligt allmän uppfattning. Om några månader när vattnen åter värms upp snurrar ön känd som Kungsholmen runt ungefär 180 grader och då lever jag på framsidan. Märkligt.

Men nu när löven trillar till marken vet ni att det som det heter dags för “soppa”. Känner ni till soppa? “Soppa på en spik”, någon? “I mitt kylskåp” kanske?

Jag hade lök, potatis, vitlök, rökt fläsk, vitt vin och dijon.
Tipset och trixet är att fräsa ingredienserna riktigt länge på låg värme, så att de nästan är helt tillagade, innan vätska tillsätts. I mitt fall vatten och vin, kanske en skvätt stödbuljong om du måste. Örter är ju trevligt också.

Bilden är en gammal en. Så ska den inte se ut, du måste riva av skinnet från fläsket och strimla köttet till lardons. Men servera med den bästa senapen, det tycker jag!One Comment

  1. Vera wrote:

    Gött! 🙂