Mormors mat, PM & Vänner, VäxjöDet här är min Mormor. Hon är 86 år och bor i Växjö, Småland. Förra helgen var jag och min bror på besök. Vi åt och drack mycket, utöver att dricka kaffe och kolla fotoalbum. Mormor hade gjort kroppkakor och rört lingon, något lösa måhända men med bra sting, slarvigt mortlad svartpeppar utöver kryddpepparn? Mycket bra i alla fall. Smålands andra stolthet isterband bjöds det också på, ugnstekta, med apotekets senap och dillstuvad potatis. Rödbetorna på bilden gick dock inte att äta.

Vi var på omtalade PM & Vänner. I deras bistro närmare bestämt. Jag åt pocherad långa med blåmussel- och svampravioli, svartrot och blåmusselbuljong. Fisken var inte “världsklass” men tillbehören mycket bra. Bror åt lamm, vilket var helt korrekt utfört precis som väntat. Stockholmspriser och en riktigt trevlig bistro, “I can’t believe it’s Växjö”. Men nästa gång blir det matsalen en trappa upp, “årets matupplevelse” enligt White Guide, kan det verkligen vara så?

Kaffet från Haugaard på Gusto var helt PERFEKT. Klostergatan/Norrgatan.

Men bäst av allt var lunchen hos mormor då hon jöd på morotsoppa med en stadig whisky till. I can’t believe its Växjö.

Vi ses snart i gen Mormor.