Smörgås #1: Ankpaté på fluffig fralla

Vad har vi här då? Jag var i den där ostkällaren på Bergsgatan (GROSSHANDEL winjas) och var jättestressad för att mitt sällskap skulle köpa lägenhet och så ringde mäklaren och muckade och jag förstod mest ingenting men jag tog fel burk på hyllan och kom hem med en paté gjord på anka och dess lever. Jag skulle ju ha rillette. Det blev ingen stor besvikelse, på sin höjd blev jag förvånad. Brödet köpte jag på “Bageri 1923” i huset brevid mitt. Ett mycket rart bageri, de bakar allt själva men verkar inte delta i “det moderna bageristockholm” (Radiokaka!). En fluffig fralla fick jag. Perfekt. Jag delade den på två, rostade den under grillelelmentet i ugnen. På med paté, salt och peppar. Persiljan hamnade där inte avsiktligt, minns inte hur, men det var tur för det blev gott. Jag var så stressad, jag väntade gäster (som sedan kom härifrån förgiftade av ostronen) och så min väns lägenhetsköp och allt, ujuj. I vilket fall, just en sådan här fluffig och lätt paté hade gjort sig bättre på ett lite tuffare bröd.2 Comments

  1. Jens wrote:

    Var patén bra? Och hade den bra smak av levern så att den gick åt ankleverpaté-hållet?

  2. David "Lilja" Lundin wrote:

    Ja, definitivt smak av levern, något överraskande må jag säga. Men jag har i ärlighetens namn smakat bättre sorter. Men prisvärt och gott, har en förminnelse om att jag kom därifrån rikare än när jag gick in. Inte perfektion men ett mycket trevligt pålägg är mitt betyg, och det är vad jag är ute efter här.