Frukost till middag, igen


Ja ni kanske minns att jag för några månader sedan fick äta kanininälvor till frukost pga strömavbrott. Det var ju snopet men mycket lyckat. Denna gång bjöd jag över en vän på frukost 19.00, “det är ju så trist att äta frukost ensam”. Nej, jag vaknade inte sent, men jag hade någon sorts englandsabstinens och gott bacon. Och vilken Svensk äter en “fry-up” till frukost, det förstår ju vem som helst att det är en middag?

Bacon är svårt. Jag köpte detta hos Sandströms i Söderhallarna. Det är ogreppbart vackert att se på, och med en kraftig rökt smak. För att platsa som frukostbacon kanske för rökig smak, men perfekt som bas i soppa eller gryta. Men jag älskar det rent också. Ska prova Bondens i Hötorgshallen härnäst, men det hade varit fint att finna ett “husrökt” bacon som bara var lättrökt. Någon som vet var?

Och ja, tomaterna rostade jag i ugn med salt och socker, resten är STEKT. Till detta bör man dricka en kopp earl grey med mjölk och två socker, men vi drack Westons istället.