Evighetskitteln, bohemlångkoket

Jag har funderat på att gå hem till mina mer slarviga, mindre matintresserade vänner och slå på en stor kittel med, säg högrev, lök, morot och vin. Sedan låter jag detta sjuda så lågt som möjligt. När vännen blir hungrig tar han en slev från grytan. Det kanske inte smakar utsökt första gången, men tricket är att han/hon måste “mata” kitteln likt en surdeg för varje slev som avlägsnas från grytan. Så en slev i skålen innebär en näve till grytan. Näven kan bestå av valfritt kött, lök, selleri, en morot eller vad de nu kan hitta på. En vinslatt, en kopp vatten. Ni kan kalla det för en utvecklad “punkgryta” om ni vill. Jag är nyfiken på hur den skulle utvecklas över tid. Skulle vi efter två månader ha världens rikaste fond eller skulle det smaka skit? Jag vet inte. Om temperaturen hålls över 70 grader borde bakterierna dö? Det måste gå. Någon måste prova (Eh, glöm bara inte att skumma av den titt som tätt…).

Den andra iden var att fylla skafferiet med hamburgare från Mc Donalds som enligt den här fotografen är onedbrytbara. Om de går att äta må vara en annan femma, men då tycker jag häxkitteln är ett bättre giv för den matlagningshatande.

Ensidig kost är att föredra framför fryst färdig pasta bolognese, Jonas.One Comment

  1. jonasc wrote:

    Jag vägrar jobba för maten, den ska jobba för mig.