Sylta som snabbmat


Så här i juletid börjar syltorna dyka upp i köttdiskarna. Men hur mår syltan? Vilka äter den? Kan vi säga att den är “hotad” på julbordet? Själv har jag aldrig upplevt den på familjens julbord. Far min tvekade däremot inte på att bjud mig på denna sylta gjord på grishuvud när vi var på KaDeWe i Berlin. I den gigantiska matavdelningen är svårt att välja lunch. Jag var inställd på den lilla matbaren Hackepeters råbiff, men den fick gå till bror min, då syltan plötsligt uppenbarat sig. Båda blev nöjda. Men syltan var något speciellt, ingen smakexplosion i sig, men med varierande konsistenser, fet och fantastisk ihop med bacon-råstekt potatis. Varmt och kallt. Remoulade till detta. Syltan behöver naturligtvis inte just höra till julbordet. Har sett den serveras som förrätt förut, men varför inte servera den som varmrätt på detta föredömliga vis? Priset överskred inte heller här €7. Berlin och dess snabbmat imponerar igen.5 Comments

 1. Patrik wrote:

  Sylta är ett måste på julbordet. Jag gör egen varje år sedan min farmor slutade.

 2. David "Lilja" Lundin wrote:

  Det enda raka. Kollar ditt arkiv för inspiration. Åker till Danmark på Fredag, var ju helt inne på det danska julbordet förra året, de verkar ligga steget före (bakom?) oss… Sylta it shall be.

 3. Sebbe wrote:

  Hej David!

 4. David "Lilja" Lundin wrote:

  Sebastian!

 5. Erik wrote:

  Det jag saknar mest efter sex år i berlin är ändå deras högkvaliativa och och billiga snabbmat. På KaDeWe finns också fantastisk blutwurst och leberkäse. Sen alla döners, schawarmas, pork buns, banh mis, korean fried chicken… Jag blev hungrig nu…