Soppa innan maten, snaps till maten.

Åt lunch på Mäster Anders idag. Alltid bra kött, ofta tråkigare fisk? Men framförallt: alltid soppa innan maten. Älskar detta. Det är klart vi vill börja med soppa. Önskar att varje mål jag åt inleddes med soppa. Även Rolfs Kök serverar alltid sina luncher med en inledande soppa. Vad det är för soppa spelar mig inte så stor roll. Ge mig en soppa så är jag nöjd. Den värmer, som man säger, både kropp och själ. Tack!

Ett annat gammalt fint fenomen som saknas alltför ofta nuförtiden är en snaps till maten. Enda stället i Stockholm där detta inte anses märkligt är Pelikan, mig veterligen. -“…och så snaps till det, tack” -“OP eller?, -“Naturligtvis”. KB bör också vara pigga på det när jag tänker efter… 1900 borde vara det men ser det nog inte som en självklarhet, det borde de göra. De gillar ju sprit. Den värmer, som man säger, både kropp och själ. Tack!

Men nu är det jul och snapsen dukas fram på alla bord. FInt.2 Comments

  1. Erik wrote:

    Operabaren är rätt snappstoleranta, iaf i min erfarenhet.

  2. David "Lilja" Lundin wrote:

    Härliga tider! Har faktiskt aldrig ätit där, men väl på Bakfickan, där maten var direkt usel. Men man förlåter dem, de har ju mer, annat, att ge.