Minestrone, Cocovaja

När La Vecchia Signora nyöppnade talade en vän om hur gott det är med en “riktig minestrone”. Jag hade inte ämnat minsestronesoppan en tanke sedan högstadiet, men nu fastnade den någonstans i huvudet. Något år senare började jag tjata om denna inför Kaj och Tove på Cocovaja och så plötsligt en dag bönhördes jag. När jag såg minestrone skrivit på griffeltavlan utanför kände jag mig lycklig. Att soppan sedan smakade fantastiskt fullgjorde lyckan. För att toppa detta hade de tagit fram en ny smörgås med grissida, koriander och morot, inspirerad av smörgåsarnas smörgås, Bánh mi. För att toppa detta hade de bakat deras klassiker, och min absoluta favoritkaka, Madeleinekakan. Jag fick t.o.m äta en direkt från formen. Det är därför Grisbit på Isbit närmast blivit en hyllningssida för Cocovaja.