Fågel 3: Kycklingsoppa


Morot, selleri, lök, vitlök, kycklinglår fräses i omgångar i gryta. Täcks med vatten, lagerblad. 50 minuer senare silar jag av rubbet, reducerar, saltar rikligt och lägger i nya bitar av nämnda grönsaker, samt den plockade kycklingen.

Det fungerar. Nästa gång: Consomme. Kycklingconsomme är det finaste du kan dricka/äta. Death row-material.

Då var det det här med kyckling. Jag köpte den finaste frigående svenska kycklingen pengar kan köpa nere på Cajsa Warg. Men det var något som gnagde i bakhuvudet, något om benskörhet och andra sjukdomar som drabbar även våra bäst uppfödda khycklingar. Att det handlar om ras.. Det var ungefär det HÄR jag försökte komma på. Det handlar om ras, bland annat. Vi har nämligen bara en industrikhycklingras kvar i det här landet. Som jag förstått det är det inte det lättaste att återinföra forna kycklingraser? Eskil Erlandson, kom igen nu! Det är en komplicerad situation, man vill uppmuntra de som för djurhållningen framåt i vårt land, samtidigt som det de gör egentligen inte alls duger. Nästa gång lägger också jag halva lönen på Fransk LABEL ROUGE.