"Sunday roast", lamm, grönsås

Det ser inte så mycket ut för världen, men det var det. Min kärlek till lamm har kommit och gott efter mitt senaste minne av det. Ingenting är gott överkokt men av någon anledning har just överkokta lamm korsat min väg för många gånger. Kom senast fram tii att jag gillar det bäst då det är aningens mer rosa en vanligt. Man brukar tala om en rosa mitt, men jag vill ha det till att vara lite mer rosa än så.

Tråkigt att ugnstermometern lade av, trots nya batterier.

Men titta! Det blev ju toppen!

Min tanke var att bara lägga lammet i ugnen, men jag gick som en robot på vitlök och rosmarinstigen. Ett ton salt och peppar senare bryntes steken. In i ugnen på “Gasmark 1”. Sedan återstod bara att klämma på den, och de fungerade mot alla odds.

Serverades med rostad potatis, schalotten samt stekt broccoli. Istället för gravy gjorde jag en grönsås på persilja, fänkålsdill, timjan, rosamrin, vitlök, ansjovis och olivolja. Kalas.