Cô Cô bánh mi deli, Berlin

 

Jag har nu ätit ett antal Bánh mi i olika städer, och ja, jag gillar dem väldigt mycket. Snabb repetition: Bánh mi är en smörgås från Vietnam som är starkt påverkad av deras franska kolonialarv. Den består vanligen av en luftig baguette, någon paté, marinerat kött, chili, gurka inlagd morot och koriander, men variationerna är oändliga. Den här består av kycklingpaté marinerat griskött samt nämnda tillbehör av ypperst kvalitét. Cô Cô levererade utan tvekan den bästa jag ätit. Själva caphét i sig är väldigt genomtänkt och stramt. Det osar franchise. Och visst, på HEMSIDAN söker de just nu franchisetagare. Någon som är sugen? Fenomenet borde dyka upp i Stockholm närhelst. Vad sysslar stadens vietnameser med egentligen? Det skulle bli kö.

Rosenthaler Strasse 2, T: Rosenthaler Platz, Berlin5 Comments

 1. Sebastian wrote:

  Hej David!

 2. David "Lilja" Lundin wrote:

  Ja visst vill man vakna uppvarje morgon och åtminstonde ha möjligheten? Côcô!!!

 3. Erik wrote:

  Jag förstår inte heller vad vietnameserna här håller på med. Man hittar ju bara urvattnade thaiställen med sushibufféer och friterad crabstick som hävdar vietnamesiskt. Ingen Phó, ingen bánh mi, inga sådana där pannkakor. Jag har flera gånger funderat på att gå in på ett sådant ställe och önska lite menyförändringar, men jag r osäker på hur det skulle tas emot. Vad tror du?

 4. David "Lilja" Lundin wrote:

  One for the team Erik! Det skulle ju kunna bli som motsvarande vad som hänt med Kinakrogarna, då åtminstonde en handfull till sist börjat visa upp de tidigare "hemliga menyerna". Antar att Vietnameserna av någon anledning misstror oss, och därför serverar det de gör, gud vet varför. Så en dialog är ju nskvärd. Var börjar vi?

 5. Erik wrote:

  vid vanadisplan där jag jobbar finns ett av dessa dussinställen, som skryter mer om sina "fullständiga rättigheter" än deras rätter, som är allt annat än fullständiga. Jag ska försöka ta upp det.