Spaghetti alla Puttanesca

Jag tänker inte kommentera”Gatflickans spaghetti” mer än att den förmodlign är skapad på femtiotalet. Egentligen är det märkligt att blanda ansjovis, kapris och oliver i en enkel rätt, det blir ju så salt. Puttanescan är ju syster med pizzan vi känner som Napoletana som bygger på samma bas, och som enligt mig ständigt lider av att vara alldeles för salt. EN god Napoletana har jag visst ätit, men den får bekräftas som ett undantag. För att undvika detta så rostade jag ett kilo tomater för att optimera sötman. Jag lät ansjovisen, vitlöken, chilin och och hälften av kaprisen följa med i ugnen i tre timmar på medellåg värme. sedan tillsatte jag mer kapris, oliver och parmesan.

Ingredienser, kommentarer.

Spaghetti: Nästan, Pici köper jag på Daglivs, den är tjockare än spaghetti, tar 22 (!) minuter att koka och är då perfekt al dente.

Ansjovis: Ortiz är riktigt bra och dessutom lättilgänglig i stockholm

Oliver: Ekologiska, Sicilianska, gröna som jag naturligtvis urkärnade själv, är mycket godare än de traditionellt svarta.

Kapris: Saltad kapris från Cajsa Warg, skölj noga! Saltare, renare och med bättre konsistens än de vanliga i lag.

Vitlök: Färsk???

Chili: Torkad

Persilja!

Parmesan!

Olja!

Lite citron?

 4 Comments

  1. Kalle wrote:

    Om någon kan smälta mat så är det du! Och smälta Puttanesca i ugnen är fassiken briljant!

  2. Jan wrote:

    Den där gatuflickan gjorde mer än bara gå på gatan, hon sysslade med “världens äldsta yrke”. Puta ..betyder något mer …. glädjeflicka? För övrigt min favoripasta… Jag brukar direktöversätta den till svenska…