Anchoas Nardin

Den 24 Oktober fyllde jag år. Skånes finaste, Katarina, hade med sig en burk Anchoas Nardin. Bland de finaste presenterna jag någonsin fått. 1000 tack! Ni som följt mig det senaste året har också följt min jakt på denna ansjovisens konung från norra Spanien. Förväntningarna var höga, och infriades. Skillnaden mellan ansjovis och ansjovis är hisnande. Nardins fasta konsistens, intensiva smak med lagom sälta, och goda olivolja, gör den sagolik. Tyvärr dyker den sällan upp i våra deli-butiker, men både du och jag ska köpa en burk eller flera nästa gång någon av oss ser den. Den är bäst. Till dess fortsätter jag med Ortiz, som är lättare att få tag i och nästan lika god.9 Comments

 1. Karl wrote:

  Jag köper alltid den från ICA som är lite färgglad och förbannat ful. Jag tycker dom är helt okej, kommer i solrosolja och om man slänger den hemska pappförpackningen så är det nästan lika snyggt som nadin!

  Jag återkommer med märket på den.

 2. Karl wrote:

  Jaaaa!!! Se där! Jag är rätt lycklig av denna söndagmorgon som det är, men nu blev jag lyckligare!

 3. Kalle wrote:

  Tack Grand Gourmet att ni finns! Väntar med spänning på cykelbudet! 🙂