Spaghetti, ansjovis, vitlök, persilja

Förlåt. Jag kan inte hejda mig. Det blir mer ansjovis. Det är inte sällan jag undrar varför jag tar upp en bit av internet med att ranta om samma saker som tusentals andra. Men hey, ni har väl sett hur fin min sida blivit. Det har jag Kalle E att tacka, den gamla björnen har ni hört om förut. Han delar min kärlek till ansjovis och sardiner. Tror han tycker det är OK att jag fortsätter tjata. Så…

Nästa! CABO PRIOR. Inköpta för 59 SEK på “saluhallen” Leif Mannerström har lånat sitt namn till i Sisjön, Göteborg. Ännu en ny bekantskap. Även dessa utmärkta. Erkänner att skillnaden är marginell mellan de olika producenterna jag väljer att lyfta fram. Hitta en (hyfsat) småskalig producent som packar ansjovisen i olivolja (viktigt!) och du har en god produkt, är min erfarenhet såhär långt. Tänker inte analysera smaken närmare utan lagar en rätt med dem.

Den här gången åt jag de med spaghetti. Stek brödsmulor. Fräs vitlök, persiljestjälkar, chiliflingor, tillsätt ansjovisen. Veva ner spaghetti och finhackad persilja samt brödsmulorna. Lite parmesan. Ja som en Puttanesca utan tomat, utan oliv och utan kapris. Men en helt annan upplevelse. Fisken intar huvudrollen och gör en bländande insats. Inte utförligt nog? Mark Bittman har ett liknande recept här. Han har också en ganska fin bild. Han använder dock sardiner med ben, medan jag alltså använde sardeller.One Comment

  1. Karl wrote:

    Copycattade din måltid idag blev jättebra! Och nej du kan aldrig prata för mycke sardiner, gris eller Fergus.