Bánh mì i Sverige! Lagerhuset, Göteborg

Det var på tiden. Äntligen kan vi äta vår favoritsmörgås utan att behöva lämna landet. För mig veterligen är Lagerhuset i Göteborg först i landet med att servera en Bánh mì.

Men frågorna hopar sig. Är det verkligen en Bánh mì? På menyn står det Binh-ma. Kostar den verkligen 165 SEK? Serveras den verkligen som varmrätt på Hos Pelles ganska färska filial? Ja, allt tyder på att allt detta stämmer.. Tyvärr kan jag inte intyga någonting än, ty igår var det söndag och endast brunchmeny servrades.

De serverade då däremot en annan legendarisk smörgås, nämligen Reuben sandwich. Oxbringa, surkål, senap och ost, kanske inte helt bokstavstrogen, vem bryr sig, men väldigt god.

Jag får lov att återkomma i Bánh mì-frågan. Priset upprör, jag förstår att de är en riktig restaurang och inte en smörgåsbutik, men 165 SEK låter i mesta laget för en smörgås. I Göteborg! Men ingen kunde vara gladare än jag över initiativet. Ska också, diskret, förhöra mig över deras stavning.

Vidare läsning: Bánh mí i London och Berlin.3 Comments

  1. Maria wrote:

    Mums!

    Det låter dock lite konstigt med hoisin-sås på..
    Dom har en (väldigt) liknande macka på Hello Monkey också, på deras shopping-lunch @ lördagar.

  2. Broder wrote:

    Låter tokigt!! Själv som du vet är jag ju van vid att betala 4-6 EUR för en mycket delikat Bánh mi