Mac and cheese pancakes, Shopsins

Det här kan se ut som ännu en halvironisk post om “skämsmat”, men det är det inte. Det finns en dokumentär från 2004 som heter I like killing flies. I filmen får vi följa Kenny Shopsins, en mycket excentrisk man och restauranteur som gärna levererar sanningar om livet samtidigt som han slänger ut gäster på tvivelaktiga grunder. Han är en i alla avseenden bisarr människa. När filmen spelades in har han drivit  sin diner Shopsins i trettio år. Menyn består av uppemot 900 rätter. Ja, 900 rätter, se själva, menyn ligger uppe här. Shopsins anses naturligtvis vara legendariskt, mer för den vansinniga auran än för maten får jag förmoda. Jag har läst lite bloggrecensioner då de bara skriver om att maten är god, men jag har svårt att tänka mig att den levererar något mer än fett och en rolig upplevelse.

Hursomhelst vaknar jag upp på en väns soffa. Han har överbliven macaroni and cheese i kylen, ägg mjölk smör och bakpulver. Vi gör Shopsins signaturrätt, Mac and cheese pancakes. “Receptet” finns t.o.m publicerat på New York Times! Serverades med smör och sirap förstås.

Det blev, faktiskt, ganska gott. Riktig skräpmat. Naturligtvis behöver du vara på “rätt” humör för den här typen av mat. Det hjälper om du vaknar på en för kort soffa.