De enkla sakerna, London

Fernandez & Wells

De enkla sakerna i livet. Bröd och vin. ost, skinka, smörgås. Kaffe. Det servrar Fernandez & Wells. Skrev om de redan 2008, men de förtjänar att uppmärksammas igen då de använder BARA DET BÄSTA. Smörgåsen ni ser ovan, med engelsk skinka, lagrad cheddar och den engelska picalilli, är svår att beskriva. De gör de godaste smörgåsarna i världen. Och till de serverar de mycket infriande viner till ett resonabelt pris. Fernandes & Wells finns numer på fyra platser, se hemsidan och gå dit.

 

La Fromagerie

London är ett bra ställer för just “bara det bästa” och La Fromagerie i Marylebone är ett sådant ställe. Ostrummet är fantastiskt. grönsaksdelen likaså. I serveringen äter du med fördel ostbricka med matchande vin, du får olika teman att välja på, hög kvalité och kunskap hos din servitör, men också en billig nota. London kan vara så prisvärt ibland. Särskilt känns det kanske så efter fyra år i Stockholm…

 

Fin & Flounder

Livsstils-fiskmånglare på Broadway Market. Här säljer de inga hotade fiskar, något man kan tycka borde vara regel hos samtliga fiskhandlare, men så är som bekant inte fallet. Det är lätt att skratta åt den fina butiken och personalens gummidräkter, men jag väljer attt omfamna eras entusiasm och kunskap om fêsk.  Grabben tog ett ostron tillsammans med oss, på stående fot, medan han  fyllde i våra kunskapsluckor. Jag köpte även med mig rökt ansjovis från älskade NARDIN härifrån.2 Comments

  1. commentariat wrote:

    Var du sitter bredvid en entusiastisk Monocle kund när du åt din ost val i Marylebone? Äkta Prisvärd London?