Fantastisk Bottarga och en massa fin pasta

Bottarga, eller Botargo, äts mer eller mindre runt hela medelhavet, men är också populärt i Japan, vilket inte är så överraskande då du väl får smaka. Bottarga är alltså saltad och torkad romsäck från mute eller tonfisk. Jag vill kalla den ett slags havets charkuteri, men egentligen ofta kallat havets tryffel, då dess pris anses astronomiskt. Jag köpte en liten bit på Aldardo för 25 kronor och den räckte långt så jag vet inte vad de snackar om. Smaken är mycket intensiv så stora kvantiteter behövs inte. Du river den helt sonika över pasta, eller kanske brocolli, och får en smaksensation, inte alls olik anchoas. Alternativt hyvlar du den tunt och äter den helt uppochner med några stänk citron. Jaja, jag rekommenderar härmed Bottarga.

På Aldardo passade jag på att köpa deras fina platsbygda pasta fylld med ricotta och kronärtskockor, ja ni vet.

Jag fyllde vårt lilla bord med detta:

 

Blancherad och sedan rostad brocolli med Bottarga.

 “Änglahårsspaghetti” med vitlök, chili, persilja och Bottarga.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rostade tomater och kronärtskockskudde.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Brynt smör, salvia och ricottakudde.

 

Bra grejer ger bra mat helt enkelt.