Rekommenderad TV: Munchies

VBS har precis börjat sända tredje säsongen av deras matprogram Munchies. Även om Vice-konceptet känns lite trött är det här underhållande. Varje program kretsar kring en ung amerikansk kock. De kollar in hans restaurang och snackar om vad han/hon gör. Sedan hoppar de in i en taxi och åker till en favoritkrog, äter och dricker, drar kanske vidare till en bar innan de återvänder till sin egen restaurang där de lagar fyllemat. Jag blir helt besatt av deras ambitioner, deras dialekt, deras kepsar, men framförallt får man se så mycket god mat. Nästan all mat är väldigt amerikansk “in your face-mat”, “you know, oxtail braised with clams and monkfish flour, finished with chipotle, breadcrumbs, tarragon and a hardboiled egg”. Det är väldigt roligt. Och ser väldigt gott ut. Celebriteter som April Bloomfield, David Chang och Wylie Dufresne har haft sina program, men det är framförallt många för mig okända kockar som gör rätt balla grejer.

Alla avsnitt finns att beskåda här