Ducksoup, London

Nu har jag verkligen börjat pendla till London. Efter år av att bara äta på St John har jag till slut lyckats slita mig fri och prova nya ställen. London har naturligtvis en väldigt vital restaurangscen, och en väldigt bred sådan. Jag stannar lite i St John-land för det som har hänt är att det har skapats en yngre restaurangscen baserad på samma filosofi som St John men med lite lösare tyglar, och framförallt kanske mer fokuserade på sydeuropas mat. Min favorit av dessa ställen är Ducksoup i Soho. Ett litet ställe där det känns som att de bara målat väggarna vita, ställt in lite möbler och en skivspelare, och sedan bara börjat laga god mat. Det är ett trevligt och naturligt ställe. Sökt skulle säkert visa hävda, menyerna är t. ex. handskrivna, men jag köper det. Mannen bakom stället har tidigare varit köksmästare åt Mark Hix, och det förvånar kanske inte så mycket när man tänker efter. Allt är väldigt enkelt, fina råvaror, naturliga viner, låga priser. Jag fick prova ett måsägg för första gången. Smaken var inte alls så speciell som jag trott, men mild som ett vaktelägg. Krabba med sparris. Fantastiskt får, “mutton”, kraftig smak, mörkt rosa runt benen, avslutat på grillen. Serverat med “Farro” som de är väldigt förtjusta i här, vilket jag inte riktigt är. Men det är ett glädjefyllt ställe och just nu min favoritrestaurang i världen. Prova deras lunch för 12 GBP som inkluderar ett glas naturligt vin. Jag åt Pärlhöna, yum yum.