Lammhjärta Valentin

Nu en egenkomponerad rätt, jag kallar den Lammhjärta Valentin, alla hjärtans dag till ära.

Tre stycken lammhjärtan inhandlades på ICA-Ringen. Dessa trimmade jag på det mesta fettet, senorna och annat som såg oaptitligt ut. Dessa fyllde jag med “korvsmet” från Taylor & Jones. Ja, när jag berättade för Mr. Taylor, eller om det var Mr. Jones, att jag skulle använda deras korvar för att fylla hjärtan visade det sig att de även sålde “smeten” löst. Fantastiskt. Jag fick en ny spännande variant på gris med en smått exotisk kryddning, sesamolja osv… visade sig vara Taffeldesignad! När de var fyllda förseglade jag toppen av hjärtat med savoykol som jag band fast med steksnöre.

I en djup ugnsform placerade jag de ståendes, balanserande på några grovhackade gullökar. Sedan äckte jag de med kycklingfond. De stod så i ugnen i två timmar.

Som tillbehör försökte jag ännu en gång återskapa pumpapurén jag åt på Lux på min födelsedag. Inte heller denna gång lyckades jag hela vägen. Jag tänker mycket pumpa, lite annat. Eller Butternut egentligen.

När jag ansåg hjärtanen klara reducerade jag ner fonden rejält till en trevlig sås. Klart!