Lammbringa

Lammbringa är en god och underskattad detalj. I Stora Saluhallen tar de 59 kr/kg för fin svensk lammbringa. Det vanligaste sättet är att rulla ihop den med örter och baka den under lång tid i ugnen. Jag gjorde en variant då jag lät flera lager ligga i press under tyngden av två mortlar och ett gjutjärnslock i ugnen. Oregano, vitlök, olivolja, salt och peppar och vitt vin var min enda kryddning. 12 timmar på 80 grader celsius. Sedan lika länge under tyngd i kylskåpet. Buljongen späddes med vatten och kokades upp, i med bondbönorna, samt krönärtskockshjärtat som “blev över” från förrätten. Lammbringan skärs i vackra skivor och bryns tillsammans med vad min vietnamesiska grönsakshandlare kallas “welsh onion”, namnet förvirrar mig, har de här späda lökarna något med den berömda walesiska purjolöken att göra? Delikata är de hursomhelst.

Den här måltiden vill jag rekommendera.One Comment

  1. lundosson wrote:

    Fantastisk och kompakt smak jag föreställer mig. Men hur är det kronärtskocka?