Potatis i tomatsås el. Patatas Bravas

Så här års när färskpotatisen är så god  och så billig (strak under 1 SEK/kg just nu) borde den ätas ännu mer än den gör och på fler vis. Nu är vi i allmänhet duktiga på att äta och variera potatis men just färskpotatisen kan med fördel utgöra centrum av måltiden.  Jag hade en idé om att ersätta pastan i ikoniska pastarätter med färskpotatisen. Jag åt färskpotatis med brynt smör, salvia och pecorino. Gott. Ännu godare skulle det bli med tomatsås, men jag insåg snart att det då skulle bli som spanska Patatas Bravas så jag gick hela vägen och friterade dem, eller jag kokte och stekte dem, hade sedan i vinäger och pimenton i tomatsåsen etc.

Färskpotatisen kan med andra ord stå stolt i centrum. Potatisen kan kläs i många kläder. En god potatissallad är ju inte dumt heller. Det blir mer potatis framöver.