Zucchini, ärtor och fläsk

 

Augusti blev till september och salladen till en sorts gryta. Det ser ut som att jag fastnat i tänket om nystan med smaker. Det här är en väldigt icke subtil rätt. Den både ser ut som, och är ett indirekt resultat av, en måltid sammansatt hastigt av det som råkade finnas hemma vid en given tidpunkt. Det skulle också kunna vara en klassisk bondrätt från södra italien. Sanningen är att det är en återskapad rätt av vad en vän hade hemma förra veckan, jag gick alltså ut och köpte de råvaror vi spontant kokade ihop förra veckan. Då hade vi vackra bondbönor istället för frysta ärtor, men så är den från och med nu en snart klassisk urban bondrätt och då får man ta vad som finns för tillfället. Rättens grundstenar, fastslår jag nu, är zucchini, fläsk, och tomat. Sedan kan vätskorna och legymerna variera. OK?

I en panna:

Fläsk+vitlök+lök+zucchini+tomat. Vänta till grönsakerna släpper vatten. Tillsätt en till skvätt vatten samt gröna små ärtor och litet fransk senap. Koka ihop och servera.