Screwdriver

Det var länge sedan jag skrev om sprit. Det var länge sedan jag skrev här över huvud taget, mestadels pga att jag för tillfället inte har tillgång till ett komplett kök. Jag äter bara sill. Som tur är behöver du inget kök för att dricka sprit. Och helgens drink of choise är utan tvekan klassikern Screwdriver.

Det hela började egentligen förra helgen och temat “happy hour”. De janglande britterna Housemartins har gjort en låt på temat med tillhörande musikvideo. Däri får vi följa bandet till puben där de står på rad och dricker just Screwdrivers i pintglas. Genial idé! Försökte beställa detta på Tranan igår men de hade inte så stora glas. Tyvärr.

Efter lite research fann jag att Screwdrivers första gången nämndes i TIME den 24e Oktober 1949, samma datum som undertecknad varje år firar sin födelsedag (det gör även Wayne Rooney, och Christian Dior dog samma dag 1957, för ert intresse).

Eftersom två tredjedelar av drinken består av apelsinjuice bjuder jag även på den här: namnet apelsin är lånat från tyskans Apfelsine, vilket ska betyda kinesiskt äpple.

Screwdriver? -Ja, tack!One Comment

  1. Markus Hållebling wrote:

    ska man ha is i?