Mjölkrisotto, lamm & samphire, sharonfrukt

Var i London utan pengar förra veckan. Jag läste menyerna på St John och Ducksoup sedan gick jag hem och kopierade. Via eminenta Queens park market. Man blir helt galen av vilka fina råvaror de har tillgång till, och allt till strålande priser.

Mjölkrisotto har jag sett på Ducksoups menyer flera gånger. Låter väldigt grötigt men serveras med lufttorkad skinka. Jag gjorde en klassisk risotto men med mjölk istället för vin och buljong. Nästa gång kokar jag bara ihop det tror jag.

Lamm och samphire, glasört eller strandkorall på svenska, ha jag sett på St John. Serveras här med lammbuljongen och mynta. Samphiren är fantastisk, oerhört salt, och väldigt krispig. Rekommenderas! Ska växa utefter våra svenska kuster också.

Sist ut har vi sharonfrukten. Denna hittade jag på Ducksoups meny. Svårare än så här behöver det faktiskt inte vara!

20121126-230358.jpg

20121126-230425.jpg

20121126-230448.jpg