Frukost, lunch, middag

Sillbörsen:
Willys EMV: 3 burkar/18SEK
VI-butikerna, Abba: 2 burkar/20SEK
ICA Lilla Essingen, Abba: 2 burkar/10SEK (Erbjudandet gäller vid köp över 300 kronor)

Det finns en liten rörelse i landet som lobbar för att vi ska äta mer sill även utanför de stora högtiderna. Inget senstionellt kanske, men verkligen, jag har gått med. Senast var det Jens Linder i senaste upplagan av Gourmet som uppmanade oss att väna om våra svenska inläggningar. Den inlagda sillen passar dessutom dygnet runt. Aldrig fel. Perfekt för hemlösa, workoholics och livsnjutaren. Den perfekta frukosten, men även som lunchlåda, tillsammans med ett tefat Vika-knäcke. Är du livsnjutare eller hemlös är även snapsen oumbärlig lunchtid. Till middag kan du ta dig tid att koka den finaste potatisen, och på helgen kan du kosta på dig gräddfil och gräslök. Men min poäng i detta skeende av mitt liv är att köpa de lite “fulare” varianterna att “vräka” i sig…

Bilden är tagen från fiskeriverket.se och visar fångstområdet för sill. Jag vill också passa på att påminna er om att sillen är den vanligaste fiskarten på jorden.One Comment

  1. Viktor B wrote:

    Köp bara inte de billigaste sorterna, Tex Jolly från ICA. Efter en halvt uppäten burk blev jag tvungen att slänga de andra två. Sillen höll ju inte måttet!