Frukost 1: Stekt havregrynsgröt


De senaste åren har jag haft en strängt säsongsbetonad frukost. Det har inneburit Havregrynsgröt som regel under vintern, medans sommardagar har inletts med mejeriprodukter och bröd. Men nu har jag hittat ett nytt, säsongsöverskridande frukostalternativ. Det är ju inte direkt ett nytt alternativ, snarare urgammalt, men lite bortglömt: stekt havregrynsgröt.

Det hela är mycket enkelt, förstås. Du har kall havregrynsgröt. Du pressar ut den till små plättar och steker den i smör i gjutjärnspanna. Du flippar den likt pannkakor! Mjölken kan du hälla i kaffet. Gröten äter du med äppelmos eller rårörda lingon. Gröten får yta, smak av smör, och du får en fin start på dagen. Slarva aldrig med frukosten!

Kostnad: ca. 5kr



2 Comments

  1. Lisa wrote:

    ok, passar en student som jag=) som dessutom alltid äter gröt till frukost. äntligen en restanvändning!

  2. Anonymous wrote:

    me like!