Feelgood i Toscana

Precis hemkommen efter en vecka med min bror i Montignoso, Toscana. Vi bodde på en bergstopp och gjorde därifrån små avstickare i en lånad Mini. Vi åt bara god mat. Men på grund av Solens Mat på SVT vill man trilla av stolen. Detta hände aldrig. Men som sagt, väldigt, väldigt gott hursomhelst. Det bästa var tomatsåsen på en pizza “siciliana” ironiskt nog. Det näst bästa bläckfisk spaghetti. Båda i i “den lilla byn” Pietrasanta. Annat värt att notera var den “lokala specialiten” (ähum…) Trippa i Lucca. Det är som namnet antyder, komage, serverad i tomatsås med tagliatelle, som var, tja helt ok. Kan inte påstå att smaken av komage ger mig gåshud, lite kul textur sådär, men inget jag tänker bjuda på till mitt bröllop. Min brors vän Matteo tog oss efter lite idogt tjat oss till sin bästa “big mama”. En tant som hade vad som såg ut som en liten kiosk, högst upp på ett berg mitt i ingenstans, 25 minuter utanför Livorno. Där åt vi Zoupa, alltså soppa på gammalt torrt bröd och lite hårt kokade grönsaker, starkt kryddat. Bastant. Big mama-mat. Fint! Till detta drack vi ett roligt kallt rött, färskt, vin. Det gör jag gärna igen. I Livorno drack vi också deras “lokala specialitet”: hälften espresso, hälften billig italiensk rom, med en klyfta lime och massor med socker. Rekommenderas!

Så till kostnadsbiten. Var vansinnigt förvånad att allt kostade under tio euro, mer eller mindre. ölen runt tre euro per flaska. Husvinet likaså.

3 Comments

  1. Sebbe wrote:

    Ser riktigt gott ut! Zoupan lät riktigt bastant och god.

  2. David "Lilja" Lundin wrote:

    Inte dumt! Annars är jag tillbaka i sillvecka, du vet priserna pressas ju som bekant runt högtider. Men vi borde ses och TILLAGA mat någon dag kanske?

  3. H wrote:

    Jag älskar det faktum att du också tittar på Solens mat! Visste att det var pensionärsteve som gällde även för dig.