Lammbringa


Besviken över Frälsningsarméns oxsvans-tabbe jag skrev om igår knatade jag ner till söderhallarna och favoritslaktaren Sandströms. “Vad är det billigaste ni har?” var frågan. Svaret löd efter lite betänketid: Lammbringa. 49kr/kg. Bra den, taget. Sandströms har en ganska uttalad filosofi om att ha glatt kött i disken, och svenskt lamm är ju ett säkert kort i djurhållningsdjungeln.

Väl hemma fläkte jag ut den på köksbordet, bredde på dijon, strödde över persilja, salt och peppar och rullade bogen till en tight rulle. Den brynte jag först i stekpanna innan jag lät den dimpa ner i en gjutjärnsgryta med stock vegetables, div. kryddor och en skvätt desertvin. Detta lämnade jag i ugnen i ca. 90 minuter.

Resultatet blev helt ok. Fin kosistens, men lite smaklöst trots allt. Vad gjorde jag för fel? Men jag kommer försöka igen och återkomma med ett vinnande recept, kanske lagom till nästa kokbok från Frälsis.

Om ni inte sätter alla delar i styckschemat (ritningen) ovan så gör pusslet på Svensk köttinformations hemsida. Learn by doing. Light.5 Comments

 1. Silver wrote:

  Bringa är kanon – testa och brässera den i mer än en skvätt vin – häll på en flarra rött och låt den gå i ugnen 3-4 timmar på låg värme

 2. Örjan wrote:

  Billigast köttet

 3. David "Lilja" Lundin wrote:

  Jag önskar jag kunde göra vin av vatten! Bringan kommer att återkomma.

 4. Anonymous wrote:

  Hallå vad händer med i din mateufori? Upp med lite parkbilder eller nåt vettja!

 5. M wrote:

  Marinera längre?